(bruids)boeket bewaren

Een herinnering tastbaar maken

Van alle bloemen die je in het leven ontvangt, is het bruidsboeket toch wel één van de meest waardevolle. Het is een weerspiegeling is van jullie liefde voor elkaar en wordt vaak met veel zorg door de partner uitgezocht. Wat is er mooier dan het laten drogen van dit bijzondere boeket?
Sta je op het punt om te trouwen en weet je nog niet wat je naderhand met je bruidsboeket wil doen?

Heb je bloemen gekregen voor een speciale viering of wil je iemand bloemen op een andere manier cadeau geven, zoals een geboortebloem?

Weet je niet wat je met de afscheidsbloemen/rouwboeket wilt doen of heb je een paar bloemen uit het grafstuk geplukt om te bewaren?

Dan zijn de bloemen laten prepareren en op doek te verwerken en inlijsten, of de bloemen in epoxy laten gieten een bijzondere manier om de bloemen te bewaren en het moment te koesteren. De herinnering wordt tastbaar en de emotie rondom de bloemen blijft.

direct aanvragen
bruidsboeket inlijsten

de fases

Wat is het proces van het inlijsten van een bruidsboeket?

1

kennismaking

Tijdens een kennismaking bespreken we al jouw wensen of je plaats een bestelling. In het gesprek bespreken wij welke afmeting van het doek, welk kleur stof, wel of geen lijst om het doek en eventueel de plaatsing van het doek.

2

bloemen bezorgen

Na afloop of wanneer de bloemen beginnen te verwelken is het belangrijk om de bloemen zo snel mogelijk bij mij te bezorgen. Zodra de bloemen verwelken blijft dit zichtbaar op het doek.

3

Droogproces

Alle bloemen en takken worden op verschillende manieren gedroogd en behandeld. Het proces duurt ongeveer 4 weken. Dan zijn alle bloemen goed droog om ze te verwerken op doek.

4

Definitief ontwerp

Tijdens het droogproces is er genoeg tijd om een definitief besluit te nemen over het ontwerp. Heb je een keuze gemaakt? dan krijg je een schets van de bloemen gesitueerd op het doek.

5

uitwerking

Nu is het tijd om het definitieve ontwerp uit te werken. Ik ga aan de slag met jouw bloemen.
Ze worden stuk voor stuk behandeld en verwerkt op doek. Heb je gekozen voor een lijst? Dan maak ik deze op maat. De bloemen bijven beter beschermd in een lijst.

6

afstyling

Nadat de bloemen verwerkt zijn en/of in een lijst zitten wordt het product ingepakt en afgeleverd.
Wil je nog extra advies voor de uiteindelijke plaatsing van het doek? Dan kijk ik graag met je mee.

bijzonder boeket laten inlijsten bruidsboeket laten drogen
droogbloemen op doek
Bruidsboeket bewaren in lijst Trouwboeket inljsten
bruidsboeket drogen en inlijsten

aanvragen

Vul het contactformulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking

Aanvraagformulier boeketten inlijsten

veelgestelde vragen

Het inlijsten van een bruidsboeket is een zorgvuldig proces dat begint met het drogen en conserveren van het boeket. Nadat het boeket is gedroogd, wordt het zorgvuldig in een lijst geplaatst met behulp van speciale technieken en materialen. Het boeket wordt gepositioneerd en geordend op een manier die de schoonheid en de vorm van de bloemen behoudt. Omdat het een complex proces is, heb ik mij gespecialiseerd in het inlijsten van bruidsboeketten.

De tijd die nodig is om een bruidsboeket in te lijsten kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en complexiteit van het boeket en de gekozen bloemen. Zodra de bloemen bij mij afgeleverd zijn begint het droogproces. Na 4 weken zijn alle bloemen en takken droog en kunnen ze verwerkt worden op doek. Het hele project van ontwerpen tot uitvoering duurt minimaal 2 maanden.

In principe kunnen de meeste soorten bruidsboeketten en bloemen worden ingelijst, maar het succes hangt af van de bloemen en hun eigenschappen. De meeste bloemen kunnen echter gebruikt worden wanneer ze op de juiste manier gedroogd worden. Bloemen met dikke bloembladen en stevige structuur, zoals rozen, hortensia’s en orchideeën, zijn over het algemeen zeer geschikt om te worden ingelijst. Fragiele bloemen met dunne bloembladen, zoals lelies of tulpen, kunnen moeilijker zijn om in te lijsten. De kans dat ze na het drogen uit elkaar vallen bestaat altijd. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen worden ze behandeld en bewerkt.

Met de juiste technieken en materialen kan het bruidsboeket grotendeels zijn kleuren behouden na het inlijsten. Het droog- en conserveringsproces zorgt ervoor dat de bloemen hun kleur behouden. Houd er rekening mee dat de kleuren door het indrogen mogelijk donkerder of minder fel uitvallen. Het is mogelijk dat sommige kleuren iets vervagen in de loop van de tijd. Het is belangrijk om het ingelijste boeket uit de buurt van direct zonlicht en vocht te houden om de kleuren langer te behouden.

Plaats het ingelijste boeket op een plek waar het wordt beschermd tegen direct zonlicht, vocht en extreme temperatuurschommelingen. Het is raadzaam om het niet in de buurt van een raam te plaatsen.

Uiteraard maak ik ook op verzoek een lijst. Ik hoor graag welke bloemen je erin verwerkt wilt hebben en of er een betekenis achter zit? Ook kun je zo een oude herinnering tastbaar maken door bijvoorbeeld de bloemen van een boeket uit het verleden in te lijsten.

contact

Mail mij via info@rawcreation.nl
of stuur een appje

© 2023 RaW Creation | Algemene voorwaarden | Website gemaakt door Jeffrey Breure