Afscheidsbloemen

Een herinnering tastbaar maken

We worden er allemaal mee geconfronteerd. Of het nu een dierbare, een maatje of een hoofdstuk uit je leven is. Het is overal om ons heen en we nemen het mee in onze herinnering.

Om de herinnering tastbaar te houden maak ik de bloemen van het afscheid op doek en plaats ze in een lijst. Het kan al met een paar bloemen uit het grafstuk/boeket. Soms wordt ook het as van de overledene in de lijst verwerkt.

De bloemen kunnen ook in epoxyhars worden gegoten of kunnen ze afgedrukt worden in gips. Zo blijft het moment van afscheid dichtbij.

Wil je liever een realistisch aandenken zoals een afdruk. Kijk dan ook even bij de afgietsels van handen, afdrukken van een vinger, poot of gezicht (gezicht alleen bij huisdieren).

Een afgietsel of de bloemen op doek bewaren zijn een bijzondere manier om het laatste moment, het laatste afscheid, te bewaren en het moment te koesteren.

Afscheid nemen is niet loslaten.
Het is een andere manier van vasthouden.

direct aanvragen

de fases

Welke fases bestaat het traject uit?

1

kennismaking

Tijdens een kennismaking bespreken we al jouw wensen of plaats je jouw bestelling, Wij bespreken welke product jij graag wilt. wil je een bloemendoek dan bespreken wij de afmeting, welke kleur stof en wel of geen lijst om het doek

2

Afspraak inplannen

Samen plannen wij een afspraak om een afgietsel te maken of om de bloemen te bezorgen.

Natuurlijk kan een afspraak last minute ingepland worden als het om een afgietsel gaat.

3

1e opzet

De afgietsel is gemaakt en wordt meegenomen naar mijn atelier. Hier wordt deze dezelfde dag nog gevuld met gips.

Alle bloemen en takken worden op verschillende manieren gedroogd en behandeld.

4

Definitief ontwerp

Nadat het gips uitgehard is kan ik het beeld bewerken. Er is nu genoeg tijd om een definitief besluit te nemen over de setting van het beeld. Denk aan wel- of geen sokkel, afwerking en kleur van het beeld.

Tijdens het droogproces van de bloemen is er genoeg tijd om een definitief besluit te nemen over het ontwerp. Ook krijg je een schets van de bloemen gesitueerd op het doek.

5

uitwerking

Nu is het tijd om het definitieve ontwerp uit te werken. Ik ga aan de slag met jouw beeld of bloemen.

De bloemen worden stuk voor stuk behandeld en verwerkt op doek. Heb je gekozen voor een lijst? Dan maak ik deze zodat de bloemen in het juiste klimaat beschermd blijven.

6

afstyling

Nadat het beeld en/of de bloemen verwerkt zijn en/of in een lijst zitten wordt het product ingepakt en afgeleverd.
Wil je nog extra advies voor de uiteindelijke plaatsing van het beeld of een doek? Dan kijk ik graag met je mee.

aanvragen

Vul het contactformulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking

Aanvraagformulier boeketten inlijsten

veelgestelde vragen

Zodra de bloemen bij mij afgeleverd zijn begint het droogproces. Na 4 weken zijn alle bloemen en takken droog en kunnen ze verwerkt worden op doek. Het hele project van ontwerpen tot uitvoering duurt minimaal 2 maanden.

De meeste bloemen kunnen gebruikt worden wanneer ze op de juiste manier gedroogd worden. De kans dat ze na het drogen uit elkaar vallen bestaat altijd. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen worden ze behandeld en bewerkt.

Uiteraard maak ik ook op verzoek een lijst. Ik hoor graag welke bloemen je erin verwerkt wilt hebben en of er een betekenis achter zit? Ook zo kun je een oude herinnering tastbaar maken.

contact

Mail mij via info@rawcreation.nl
of stuur een appje

© 2023 RaW Creation | Algemene voorwaarden | Website gemaakt door Jeffrey Breure